Culinaire Ambassadeurs

Heden ten dage wordt de grijze garnaal ook wel eens de " kaviaar van de Noordzee " genoemd.
Om de specialiteit van onze paardenvissers meer in de kijker te zetten en ter ondersteuning van de horecazaken, die een fijne bereiding met garnaalprodukten op het menu staan hebben, heeft de Koninklijke Orde van de Paardevisser beslist om hieraan tegemoet te komen.
Op vraag van enkele uitbaters wil de Koninklijke Orde van de Paardevisser  hen  de kans bieden zich kenbaar te maken als Culinair Ambassadeur.  Alzo kunnen zij aan de bezoekers en de toeristen duidelijk maken dat zij het patrimonium van onze paardenvissers hoog in het vaandel dragen en dat dit terug te vinden is in hun menukaart.
De Culinaire Ambassadeurs zijn herkenbaar aan het speciale vignet aangebracht aan de ingang van hun restaurant of horecazaak alwaar men van een noordzeespecialiteit kan genieten.

Hoe lid worden? Neem gerust contact met ons op via mail en wij bezorgen u met genoegen onze verwachtingen waaraan een Culinair Ambassadeur moet voldoen.

Islandia Koksijde


Restaurant Islandia bestaat sinds 1959 en is sindsdien een begrip in Oostduinkerke. Sedert 1989 baten wij - Dirk en Martine - met passie voor ons beroep het restaurant uit. Wat begon als een restaurant met hoofdzakelijk mosselbereidingen op authentiek wijzen klaargemaakt is ondertussen uitgegroeid naar een restaurant met ruime keuze uit vis- en vleesgerechten.

Onze specialiteiten zijn:
° Vis- en palingbereidingen
° Mosselen op diverse wijzen bereid

Wij heten dan ook iedereen van harte welkom.
Chef-kok Dirk Meirlevede

Bezoek website

De Scheve Fourchette  Voormezele


Aan de voet van het Heuvelland verwennen we u met gastronomische kunsten in Gastro Academy "De Scheve Fourchette"

Er worden culinaire workshops en wijndegustaties verzorgd. Ook chef@home.

Wij heten dan ook iedereen van harte welkom.
Chef-Kok ,Maître-Sommelier Johan Deceuninck

Bezoek website

De Kelle Koksijde

 
Chef Thierry Cornelis, geboren en getogen Koksijdenaar, kind van de zee en leraar aan de hotelschool "Ter Duinen"  en Tjörven Ghysdael, de vrouw des huizes, zijn uw gastheer en gastvrouw in De Kelle.  Het ‘kleine zeetje' is een thuishaven geworden voor iedereen die houdt van al het lekkers dat de Noordzee en de Polders te bieden hebben. 


Wij heten dan ook iedereen van harte welkom.
Chef-Kok Thierry Cornelis


Bezoek website

CULIBEL

 
Of u nu op zoek bent naar een restaurantbeleving, een prachtige locatie voor uw huwelijk of bedrijfsevenement of catering,
bij Culibel bent u aan het juiste adres (Bij sommige is er ook de mogelijkheid om te overnachten).

Gastvrijheid en gastronomie staan hoog in het vaandel, onze 113 leden staan garant voor mooie momenten.
We kijken ernaar uit u binnenkort in een van onze zaken te mogen verwelkomen.

Bezoek website

't zeilend fornuis Koksijde

 
Een culinaire vakantiebestemming op 300 m. van de zee. Oostduinkerkse wereld- en Franse keuken in handen van chef Fré Beghin. veel vis maar vooral specialist in pladijsfilet in hoeveboter met verse tartaar.


Bezoek website

PARK RESTAURANT Brugge

 
Het Parkrestaurant biedt een klassieke en eerlijke burgerkeuken, bereid met eerstekeus ingredienten door Chefkok Frédéric Bruggeman.
Le Parkrestaurant propose une cuisine simple et honnête. Ceci n´est pas un restaurant gastronomique mais un restaurant " de Tradition ".
The Parkrestaurant offers a choice of traditional preparations. This is not a gastronomic restaurant but a restaurant true to the basics of cooking.

Bezoek website

Bistro PAKHUIS Koekelare

 
Bistro Pakhuis ademt huiselijke gezelligheid en een gemoedelijke sfeer uit. Niks moet en alles kan. Met hun persoonlijke aanpak hebben Valerie Beernaert en Fabrice Delahaye reeds vele harten weten te veroveren.
Waar je ook zit in dit eethuis zie je de chef live aan het werk in zijn open keuken. Om het persoonlijk contact te bewaren, komt hij zijn gasten persoonlijk groeten aan tafel. Valerie zorgt voor de aangename losse bediening


Bezoek website

AKROPOLIS Koksijde

Omdat je voor een hapje en een drankje geen excuus nodig hebt.
Pannenkoeken, ijscoupes, snacks
Live sportuitzendingen op onze 2 schermen

Europaplein 2-3
8670 Oostduinkerke-Bad
Bezoek website

De NORMANDIE Koksijde

 
Bij De Normandie kom je proeven met alle zintuigen. Als meesters in het combineren van hemelse smaken, schotelen de chef-koks u steeds de heerlijkste delicatessen voor in het restaurant. Of het nu gaat om een slaatje, pasta, het menu van de chef, vlees- of visgerecht, …

Bezoek website

WIELRIJDERSLUST Koksijde

Wielrijdersrust - Het Dorstige Hart is een restaurant, brasserie en B&B, idyllisch gelegen in het pittoreske polderdorp Wulpen, langs het kanaal Nieuwpoort-Duinkerken. Aan de rand van 't blote weide- en akkerland van Veurne-Ambacht, op een boogscheut van Golf ter Hille en amper 3 km van de Oostduinkerkse kust met de wereldberoemde garnaalvissers te paard, erkend als immaterieel werelderfgoed.Bezoek website

De Korre Koksijde

 
Chef Stefaan en echtgenote Winny laten je genieten van een creatieve en smaakvolle keuken. Chef Stefaan kookt met grote aandacht voor lokale streekproducten, vis- en vleesgerechten. Winny zorgt ervoor dat u op-en-top bediend wordt. Restaurant "De Korre" is reeds heel wat jaren een vaste gastronomische waarde te Oostduinkerke.
Bezoek website

  SOLL CRESS Koksijde

Welkom in ons familiaal 3 sterren hotel

Nood aan wat Ontspanning, rust en gezelligheid? Zelf even onthaasten, of op adem komen? Geniet van de rust en de groene Omgeving @ Soll Cress! U ontspant in een familiale sfeer, op 100 meter van de zee, en op 800 meter van Het Centrum van Koksijde en Sint-Idesbald.
Bezoek website

In de RUSTPLAATS Ieper

 
Restaurant "In de Rustplaats" met gastvrouw Kirsten en chef Frank aan het fornuis staat voor gezellig tafelen aan een betaalbare prijs.
Men beleeft er het ganse jaar de sfeer van de seizoenen. Enerzijds door de seizoensgebonden suggesties, anderzijds door de inrichting van het restaurant.
Gedurende de donkere winter-maanden kan je er volop genieten van de knetterende houtkachel, tijdens de zwoele zomerdagen is het dan weer aangenaam vertoeven onder de pergola.


Bezoek website

8 CHEF Koksijde

 
“Oui chef” de vaak gehoorde kreet in talloze drukke keukens…,
Vrees niet, hier is de sfeer gezellig, laagdrempelig en ontspannen volgens de Gault&Millau!
Vandaar  bekroont de Michelingids  al 7jaar op een rij de 8chef met een “Bib Gourmand” die garant staat voor een uitstekende prijs/kwaliteitsverhouding. Als gast krijgt men elk z'n bestekje, bedoeld voor het ganse verloop van de maaltijd, de gerechtjes, in menuvorm, worden dan ook voor het ganse gezelschap opgediend. Het leuke hier is dat je zelf het menu mag samenstellen…


Bezoek website

Père et Mère Diksmuide

 
Het eethuis is gelegen naast de feestzalen, de bakkerij en de traiteurzaak van de zonen van het koppel. "We misten de mensen en het koken en kijken echt uit naar de opening van ons eethuis", laten Frans en Ria weten. "Dit pand deed decennia geleden dienst als drukkerij, later als optiekzaak en uiteindelijk als woonhuis. In ons restaurant kunnen we 45 mensen ontvangen. In de keuken werk ik met twee mensen en in de zaal krijgt Ria ook hulp van een duo. We brengen een klassieke keuken, op een verfijnde en moderne manier gebracht

Bezoek website

  MOZART Koksijde

 
Restaurant Mozart biedt u seizoensgebonden gerechten bereid met marktverse kwaliteitsproducten. Onze visbrasserie heeft een uitstekende reputatie opgebouwd door de jaren heen, door de verrukkelijke maaltijden en service die u in het restaurant verkrijgt voor een eerlijke prijs. U kan van uw maaltijd genieten in ons sfeervolle salon, onze lumineuze veranda of bij zonnig weer op het terras.
Bezoek website

SEAHORSE Koksijde

 
Hotel-Restaurant Sea-Horse te Koksijde. Deze zaak is reeds 40 jaar in handen van de familie Van Loven en is een traditie van gastvrijheid en kwaliteit. Gastronomie is de belangrijkste troef. Uw tevredenheid is ons genoegen. Het zou ons ten zeerste verheugen u in ons etablissement te mogen ontvangen en er uw verblijf tot een onvergetelijke gebeurteni
s te maken.
Bezoek website

  DOMEIN WESTHOEK Koksijde

 
Domein Westhoek is gelegen in duingebied op 800 meter van het strand. Zee, strand en duinen staan borg voor rust en ruimte. Oostduinkerke en het bruisende Nieuwpoort met zijn mooie winkelstraat en aantrekkelijke plezierhaven liggen op wandelafstand. Domein Westhoek heeft in totaal 91 kamers en 36 app. voorzien van alle modern comfort.

Bezoek website

BACHTEN DE KUPE Alveringem

 
Wij heten u van harte welkom bij Restaurant Bachten de Kupe!
Alle hoofdgerechten worden gemaakt op authentieke wijze,
door vuur aan te wakkeren met hout.


Bezoek website

GUILLAUME Brugge

 
Een typisch Brugs huisje, niet ver van ’t Zand   Onder de authentieke houten balken brengt Wim – alias Guillaume – u in een modern interieur fijnproeverij, klasse en plezier vertrekkend van een Frans geïnspireerde creatieve keuken. Zowel het maandelijks wisselend gastronomisch menu als de inventieve suggesties worden tot in het buitenland geroemd.
Bezoek website

TURBOTIN Nieuwpoort

 
Als je eenmaal voor de charme van Turbotin bent gevallen ben je er ook niet meer weg te branden. Het is dan ook geen "gewoon" restaurant.
De bezoekers worden getrakteerd op overheerlijke gerechten en het mag best gezegd worden, als je gezellig en luxueus wilt eten moet je in Turbotin zijn.
Bezoek website