Culinaire Ambassadeurs

Heden ten dage wordt de grijze garnaal ook wel eens de " kaviaar van de Noordzee " genoemd.
Om de specialiteit van onze paardenvissers meer in de kijker te zetten en ter ondersteuning van de horecazaken, die een fijne bereiding met garnaalprodukten op het menu staan hebben, heeft de Koninklijke Orde van de Paardevisser beslist om hieraan tegemoet te komen.
Op vraag van enkele uitbaters wil de Koninklijke Orde van de Paardevisser  hen  de kans bieden zich kenbaar te maken als Culinair Ambassadeur.  Alzo kunnen zij aan de bezoekers en de toeristen duidelijk maken dat zij het patrimonium van onze paardenvissers hoog in het vaandel dragen en dat dit terug te vinden is in hun menukaart.
De Culinaire Ambassadeurs zijn herkenbaar aan het speciale vignet aangebracht aan de ingang van hun restaurant of horecazaak alwaar men van een noordzeespecialiteit kan genieten.

Hoe lid worden? Neem gerust contact met ons op via mail en wij bezorgen u met genoegen onze verwachtingen waaraan een Culinair Ambassadeur moet voldoen.

Islandia Oostduinkerke


Restaurant Islandia bestaat sinds 1959 en is sindsdien een begrip in Oostduinkerke. Sedert 1989 baten wij - Dirk en Martine - met passie voor ons beroep het restaurant uit. Wat begon als een restaurant met hoofdzakelijk mosselbereidingen op authentiek wijzen klaargemaakt is ondertussen uitgegroeid naar een restaurant met ruime keuze uit vis- en vleesgerechten.

Onze specialiteiten zijn:
° Vis- en palingbereidingen
° Mosselen op diverse wijzen bereid

Wij heten dan ook iedereen van harte welkom.
Chef-kok Dirk Meirlevede

Bezoek website

De Scheve Fourchette  Voormezele


Aan de voet van het Heuvelland verwennen we u met gastronomische kunsten in Gastro Academy "De Scheve Fourchette"

Er worden culinaire workshops en wijndegustaties verzorgd. Ook chef@home.

Wij heten dan ook iedereen van harte welkom.
Chef-Kok ,Maître-Sommelier Johan Deceuninck

Bezoek website

De Kelle Koksijde

 
Chef Thierry Cornelis, geboren en getogen Koksijdenaar, kind van de zee en leraar aan de hotelschool "Ter Duinen"  en Tjörven Ghysdael, de vrouw des huizes, zijn uw gastheer en gastvrouw in De Kelle.  Het ‘kleine zeetje' is een thuishaven geworden voor iedereen die houdt van al het lekkers dat de Noordzee en de Polders te bieden hebben. 


Wij heten dan ook iedereen van harte welkom.
Chef-Kok Thierry Cornelis

Bezoek website

CULIBEL

 
Of u nu op zoek bent naar een restaurantbeleving, een prachtige locatie voor uw huwelijk of bedrijfsevenement of catering,
bij Culibel bent u aan het juiste adres (Bij sommige is er ook de mogelijkheid om te overnachten).

Gastvrijheid en gastronomie staan hoog in het vaandel, onze 113 leden staan garant voor mooie momenten.
We kijken ernaar uit u binnenkort in een van onze zaken te mogen verwelkomen.

Bezoek website